Skip to main content

Ortopediska inlägg
hos Brydes

Vad är ortopediska inlägg?

Vi tillverkar ortopediska inlägg enligt Balkeforsmetoden. Det är formgjutna inlägg efter dina fötter i ett belastat läge. Det betyder att inlägget formas efter hur din fot ser ut när du står på den.

Vi har tillverkat dessa inlägg sedan 2006 med mycket goda erfarenheter och många nöjda kunder.

Inläggen har hållbart material och flera kunder kommer först tillbaka efter 2-3 år och önskar nya inlägg.

Det fungerar att gjuta i promenadskor, golfskor, träningsskor av alla sorter, och mycket, mycket mer.

Hur går det till?

Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens belastning. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem.

Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig för att användas.

Varför inlägg?

Det finns två erkända metoder att tillverka inlägg (fotbäddar) dels den belastade avgjutningen och den obelastade. Balkefors Ortopedic arbetar efter metoden belastad avgjutning. Balkefors Ortopedic är ett system där användaren på ett enkelt sätt kan göra inlägg i en sluten kinetisk kedja. Gjutningen genomföres med hänsyn till knäleden och höftledens linjerade positioner, linjeringen sker genom att pressa knä och fotled utåt eller inåt till önskad position.

Du bör ta med dig flera par skor inför analysen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Vidare är sulan mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor, för att snabbt kunna utvärdera komfort och passform.